Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze omgeving telt. Rudico B.V., Felco en Pulse zijn gevestigd aan de rand van Nederlands mooiste natuurgebied, de Veluwe. De industrie is hier gevestigd door de aanwezigheid van veel en schoon water wat nodig is voor de productie van papier en karton.

 

MVO gaat voor Rudico B.V. verder dan voldoen aan overheidsnormen

Er is tegenwoordig veel discussie over de vele eco-keurmerken en overheidsnormen. Wij houden het begrip MVO liever dicht bij onszelf door te investeren in de lokale economie. Dankzij de lokale economie van Eerbeek is Rudico B.V. uitgegroeid tot een grote speler op de Europese markt. Wij zien het daarom als onze verantwoordelijkheid om de Eerbeekse economie met ons bedrijf te laten meegroeien. Bijvoorbeeld door een lokaal machinebedrijf te contracteren voor het ontwikkelen van een nieuwe machine in plaats van een goedkoper bedrijf uit het buitenland. Of door het sponsoren van lokale verenigingen en initiatieven.

De overheid heeft veel regels opgesteld over wat wel en niet mag op het industriegebied. Dat is een goede richtlijn, maar wij denken liever zelf na over de gevolgen van ons handelen. Of het nu gaat om het zomaar weggooien van het frisdrankblikje op straat tot de complete afvalstroom van ons bedrijf. Een proces waar het bewustzijn steeds meer van toeneemt maar waar we al jaren mee bezig zijn. Toen werd het kosten besparen en efficiency genoemd.

We krijgen steeds meer inzicht in de balans tussen geven en ontvangen. We hebben maar één Aarde en daarom investeert Rudico B.V. in haar omgeving zodat ook volgende generaties kunnen genieten van alle prachtige zaken die wij (te) vaak voor lief nemen.