Van ontwerp tot druk

De Artwork fase -of werkteken fase- is in de productieketen van Ontwerp tot en met de Print, de fase waarin de ontwerp-elementen, teksten, codes en logo's van de verpakking geplaatst worden. 

Tijdens deze Artwork fase bundelen wij onze creatieve en druktechnische expertise en beschermen hierbij niet alleen uw branding maar respecteren en bewaken wij tevens de uniforme doorvertaling van het Master Design naar de diverse Artwork Varianten. 

Voordelen van deze werkwijze:

 • Print-techniek verwerken in Artwork
 • Voorspelbaar eindresultaat
 • Merk-consistentie  
 • Kosten reductie  
 • Minder paniekvoetbal en teleurstellingen
 • Kortere time-to-market
 • Centraal data beheer 
 • Accuraat versiebeheer

Technische informatie
Voordat Rudico voor een opdracht aan de slag kan, inventariseren wij alle technische gegevens van de drukker en betrokken productie bedrijven. Hiervoor zijn diverse digitale formulieren beschikbaar. Ontvangen informatie wordt in ons ordersysteem opgeslagen zodat iedere opdracht (druk)machine specifiek geproduceerd kan worden. Ook voor de ontwerpbureaus zijn de aanleverspecificaties op onze site beschikbaar gesteld.

CAD tekeningen

De technische CAD tekening is de basis van iedere verpakking en dus een belangrijk onderdeel in het grafische proces. Op de CAD tekening zijn alle afmetingen van de verpakking aangegeven, zoals vouwlijnen, niet-bedrukbare zones, maten en barcodegebieden. Rudico beheert de technische tekeningen van al onze opdrachtgevers in een (online) database.

Prepress

Op onze repro afdeling zijn de kleurspecialisten altijd bezig met het drukproces in het achterhoofd en passen hierop de kleurscheiding en beelden aan, want een juiste kleurscheiding is de fundamentele voorwaarde voor een perfect drukresultaat en eindresultaat van uw verpakkingen in het schap, op welk materiaal er ook gedrukt wordt en op het schap verschijnt. Rudico werkt oa. met Artpro, DeskPack, Adobe CC, ArtiosCad en 3D software.

De kleursystemen en software die hiervoor worden gebruikt zijn State of the Art om zodoende een voorspelbaar eindresultaat te borgen. Belangrijk onderdeel hiervan is een druk-echte proef, al dan niet gerasterd. Om tot een dergelijke druk-echte proef te komen is een juist kleurbeheer een voorwaarde omdat kleuren op verschillende materialen er anders uit komen te zien. 

Realistische 3D modellen en packshots

Colormanagement

Via de zogenoemde “Fingerprint fase” bepaalt Rudico op een mathematische wijze een kleurprofiel van een drukpers, het gebruikte oplage materiaal bij een bepaalde drukker. Bij Rudico beheren we een database met meer dan 500 van dergelijke kleurprofielen zodat u altijd vooraf het eindresultaat kunt beoordelen voordat deze echt gedrukt wordt, What You See Is What You Get (WYSIWYG). Het bespaart u tevens de zorg hoe het gedrukte eindresultaat er uit komt te zien en mogelijke supply chain issues, mocht het gedrukte eindresultaat niet goed genoeg zijn om mee te kunnen produceren en in het schap te zetten.

Services
Aanvullende diensten zoals online-of remote proofing van Webcenter, waarbij u het drukmodel voorstel achter uw bureau kunt beoordelen op alle mogelijk facetten en kunt goedkeuren of kunt voorzien van commentaren, zijn diensten waar u gebruik van kunt maken. Bij Rudico kunt u nog verder gaan door via Life Cycle Management projecten binnen WebCenter al bij u zelf op te starten. Zo blijft alle projectinformatie vanaf dag 1 bij elkaar en kunt u uw grafische leveranciers per project selecteren en waarbij ze exclusief via dit platform en onder uw regie kunnen communiceren.  
Als laatste twee diensten zijn er QuickBoxEasy en de Rudico Portal. 
QuickBoxEasy is onze oplossing waarbij u uw eigen verpakking kunt ontwerpen en u tevens meteen de opdracht bij ons heeft aangemaakt en wij deze zonder verdere repro interventie kunnen produceren. Dit is makkelijk in gebruik, u ziet uw ontwerp direct als pdf terug en bespaart kosten omdat u eigenlijk ons werk uit handen heeft genomen. 
Rudico Portal is een systeem waarbij u rechtstreeks uw opdrachten bij Rudico kunt aanmaken en via Track &Trace kunt volgen. U verzorgt eigenlijk de order-entry hetgeen u een kostenbesparing oplevert, communicatiefouten voorkomt en de doorloopsnelheid vergroot.

Productie
Rudico beschikt over de grootste en modernste drukvormen productie en montage faciliteit van de Benelux. Op de montageafdeling wordt zowel rond -op Opti-checks voor golfkarton- als op sleeves -voor flexibele verpakkingen- gemonteerd. Dat betekent dat we razendsnel met passende oplossingen komen. Ons eindproduct wordt exact afgestemd op de machinespecificaties van de opdrachtgever. Rudico is zowel DFTA en Flint gecertificeerd!
Een opsomming van wat wij bieden hebben aan onze opdrachtgevers:

 • State of Art
 • 24/5 beschikbare productie
 • 127 x 203 cm plaatformaat
 • 2540 – 4000 resolutie
 • CDI capaciteit 16 m2 per uur
 • 150 m2 Polymeer capaciteit per dag 
 • LED NeXT belichters
 • Flat Top Dot
 • Surface screening
 • Al onze apparatuur is dubbel uitgevoerd 
 • CDI’s
 • Belichters
 • Uitwassers
 • Semi-geautomatiseerde rond- en vlak montage tafels

Aanlevering via online klantenportaal

Rudico B.V. beschikt over een eigen online klantenportaal, waardoor aanlevering van documenten erg eenvoudig is.
Bovendien kan de klant middels het klantenportaal de status van de order op de voet volgen, wat openheid en transparantie creëert. Ook zorgt het klantenportaal voor versnelde communicatie tussen de klant en Rudico B.V. wat bevorderlijk is voor de levertijd van de beelddrager.

Om hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen werkt Rudico B.V. volgens een gestandaardiseerd systeem en is Rudico B.V. ISO 9001:2015 gecertificeerd. Ook hecht Rudico B.V. veel waarde aan de mens en haar milieu en daarom wordt er volgens de ISO 14001, ISO 22000 en DFTA richtlijnen gewerkt.

Erwin Meinsma

(Operations Manager)

e.meinsma@rudico.nl

Rob Straver

(Sales Manager)

r.straver@rudico.nl

Arnold Visser

(Account Manager)

a.visser@rudico.nl

Marthin Flokstra

(Business Development)

m.flokstra@rudico.nl