Process control in printing

  • Ontzorgen door advies en begeleiding in het drukwerktraject
  • Jarenlange ervaring in Flexo en andere druktechnieken
  • Producten met aandacht voor het milieu
  • Slimme reinigingsmethoden
  • Pulse Anilox Cleaning  ontzorgt drukkerijen in het optimaal reinigen van drukmachine(s). De medewerkers van Pulse Anilox Cleaning beschikken over kennis van alle benodigde reinigingsproducten, middelen en methoden voor onder andere laserreiniging van keramische rasterwalsen. Hierdoor kan Pulse Anilox Cleaning het complete reinigingsproces  aanbieden.

Het doel is om een stabiel en hoogwaardig printresultaat te bereiken en te behouden. Dit wordt gerealiseerd door levering van reinigingsproducten en services die, in combinatie met de adviezen, een stabiel rasterwals volume garanderen.
Doordat Pulse Anilox Cleaning het gehele reinigingsconcept aanbiedt, kan zij blijven voldoen aan de steeds hoger wordende eisen die door de markt worden gevraagd.
Naast de hoogwaardige kwaliteit en service die geboden wordt, voldoen alle producten aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en milieubescherming. Alle producten voldoen dan ook aan de eisen op het gebied van REACH en GHS.
Daarnaast staan gestandaardiseerde processen en het welzijn van mens en milieu hoog in het vaandel bij Pulse Anilox Cleaning Er wordt dan ook volgens de ISO 9001:2008, ISO 14001 & 22000 normen gewerkt.

Productinformatie Pulse Anilox Cleaning

Pulse Anilox Cleaning heeft een reinigingssysteem ontwikkeld waarmee op systematische wijze het rasterwals volume op peil kan worden gehouden: Total Anilox Cleaning Concept. Belangrijke peilers voor het succes van dit systeem zijn: Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, Optimaal gebruiksgemak, Veilig voor mens, milieu en materiaal en tenslotte Systematisch en regelmatige ondersteuning door Flexografie specialisten.

Het TACC van Pulse Anilox Cleaning bestaat uit drie onderdelen:

Reinigingsmiddelen

(dagelijkse reiniging)

Reinigingsdoek voor de

periodieke reiniging

Laserservice voor

de diepte reiniging

Reinigingsmiddelen (dagelijkse reiniging)
De belangrijkste stap voor het op peil houden van het rasterwals volume is het consequent uitvoeren van de dagelijkse reiniging. Dit, naast de inzet van een compleet assortiment reinigingsproducten, welke aan de hoogste wettelijke eisen voldoen op het gebied van veiligheid en afbreekbaarheid.
 De kwaliteit van het reinigingsproces wordt daarom ondersteund door de inzet van geautomatiseerde doseersystemen, welke garant staan voor een gestandaardiseerde reinigingskracht en borging van de reinigingskosten.


Reinigingsdoek (periodieke reiniging)
Om het juiste volume van de rasterwalsen voor langere periode te borgen wordt de inzet van een reinigingsdoek aanbevolen. De reinigingsdoek is een uniek concept van Pulse Anilox Cleaning, welke tijdens de productie kan worden ingezet. Uitbouw van rasterwalsen is hierbij niet nodig. Schone rasterwalsen zonder productiestilstand dus!
De reinigingsdoek wordt op dezelfde wijze gemonteerd als een drukcliché.


Laserreiniging (diepte reiniging)
Indien de dagelijkse en periodieke reiniging consequent worden uitgevoerd heeft dit, behalve op de kwaliteit van het drukresultaat ook invloed op de frequentie, waarmee de dieptereiniging dient te worden uitgevoerd. Anders gezegd: systematische reiniging kost geen geld, maar levert geld op!
Toch zal, afhankelijk van de situatie één á twee keer per jaar een dieptereiniging moeten worden uitgevoerd. Als onderdeel van haar reinigingssysteem maakt Pulse Anilox Cleaning hiervoor gebruik van een unieke Laserreinigingsmethode. Krachtige, maar korte laserpulsen zorgen voor een zeer lage thermische werking op de rasterwals. De gerichte laserstraal verwijdert inktresten als ook polymeerresten door verdamping
Laserreiniging is veruit de meest effectieve, veilige, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke manier om uw rasterwalsen op een kostenefficiënte wijze te reinigen.
Niet voor niets heeft de fabrikant van de Laser -waar Pulse Anilox Cleaning gebruik van maakt- in 2010 de Deutsche Umweltpreis toegewezen gekregen voor haar innovatieve product.
Met het TRESU kamerakelsysteem is de afdrukkwaliteit constant en reproduceerbaar. Door perfecte reiniging van de anilox roller met hogedrukreinigingsprocedure zult u over het algemeen weinig onderhoud hoeven te verrichten. Het TRESU-zegel zorgt voor de hoogste afdichtingskwaliteit en de langste levensduur op het gebied van lichtgewicht carbon kamerrakelsystemen.
Bent U toe aan Proces control in printing, dan mag het inklink systeem niet aan uw drukmachine ontbreken.

TRESU F10 iCon met ViscoFlow
De F10 iCon is een innovatieve oplossing voor veilige, stabiele en gecontroleerde inktcirculatie – met eenvoudige bediening en verhoogde productie-output. De F10 iCon is ook uitbreidbaar als een upgrade van uw bestaande apparatuur en werkt op tal van substraten, waaronder plastic, folie, film, karton en papier.
Door een stabiele inktstroom, druk en viscositeit te handhaven, garandeert de F10 iCon optimale puntversterkingswaarden. De F10 iCon is geschikt voor lange runs en garandeert een constante hoge afdrukkwaliteit tijdens de hele productie.

 

Overige producten

Borstels
Pulse Anilox Cleaning levert diverse borstels voor het reinigen van clichés voor inkt op waterbasis, voor het reinigen van keramische rasterwalsen en voor het reinigen van clichés voor solvent inkten.

Rakelmessen
De waarde van een goed rakelmes wordt vaak onderschat: zowel bij het flexodrukproces en het coaten als bij diepdruk en lamineren is dit een belangrijk element. De rakelmessen van Pulse Anilox Cleaning zijn met en zonder voorgeslepen facet en lamel beschikbaar. Het assortiment bestaat uit rakelmessen van koolstof- en roestvaststaal, met een keramische coating of van kunststof/polyester.
Neem voor meer productinformatie contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Harald Zijlstra

(Operations Manager)

h.zijlstra@pulse-pi.nl

Eelco Hendriks

(Technical Sales Manager)

e.hendriks@pulse-pi.nl

Jaap Otten

(Technical Sales Manager)

j.otten@pulse-pi.nl