Process control in printing

Pulse Anilox Cleaning heeft een reinigingssysteem ontwikkeld waarmee op systematische wijze het rasterwals volume op peil kan worden gehouden. 
TACC,  Total Anilox Cleaning Concept.
Belangrijke pijlers voor het succes van dit systeem zijn: Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, Optimaal gebruiksgemak, Veilig voor mens, milieu en materiaal en tenslotte Systematisch en regelmatige ondersteuning door Flexografie specialisten.

Het TACC van Pulse Production Improvement bestaat uit drie onderdelen:

Reinigingsmiddelen

(dagelijkse reiniging)

Reinigingsdoek

(periodieke reiniging)

Laser Cleaning

(deep cleaning)

Reinigingsmiddelen (dagelijkse reiniging)
De belangrijkste stap voor het op peil houden van het rasterwals volume is het consequent uitvoeren van de dagelijkse reiniging. Naast de inzet van een compleet assortiment reinigingsproducten, welke aan de hoogste wettelijke eisen voldoen op het op het gebied van veiligheid en afbreekbaarheid. De kwaliteit van het reinigingsproces wordt daarom ondersteund door de inzet van geautomatiseerde doseersystemen, welke garant staan voor een gestandaardiseerde reinigingskracht en borging van de reinigingskosten.
Reinigingsdoek (periodieke reiniging)
Periodieke reiniging Om het juiste volume van de rasterwalsen voor langere periode te borgen wordt de inzet van een reinigingsdoek aanbevolen. Het reinigingsdoek is een uniek concept van Pulse, welke tijdens de productie kan worden ingezet. Uitbouw van rasterwalsen is hierbij niet nodig. Schone rasterwalsen zonder productiestilstand dus! Het reinigingsdoek wordt op dezelfde wijze gemonteerd als een drukcliché.
Laserreiniging (diepte reiniging) 
Indien de dagelijkse en periodieke reiniging consequent worden uitgevoerd heeft dit, behalve op de kwaliteit van het drukresultaat ook invloed op de frequentie, waarmee de dieptereiniging dient te worden uitgevoerd. Anders gezegd: systematische reiniging kost geen geld,maar levert geld op!
Toch zal, afhankelijk van de situatie één á twee keer per jaar een dieptereiniging moeten worden uitgevoerd. Als onderdeel van haar reinigingssysteem maakt Pulse hiervoor gebruik van een unieke Laserreinigingsmethode. Krachtige, maar korte laserpulsen zorgen voor een zeer lage thermische werking op de rasterwals. De gerichte laserstraal verwijdert inktresten als ook polymeerresten door verdamping
Laserreiniging is veruit de meest effectieve, veilige, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke manier of uw rasterwalsen op een kostenefficiënte wijze te reinigen. Niet voor niets heeft de fabrikant van de Laser waar Pulse gebruik van maakt, in 2010 de Deutsche Umweltpreis toegewezen gekregen voor haar innovatieve product.

TRESU kamerrakelsysteem
Met het TRESU kamerakelsysteem is de afdrukkwaliteit constant en reproduceerbaar. Perfecte reiniging van de anilox roller met hogedrukreinigingsprocedure  en u zult over het algemeen weinig onderhoud verrichten. Het TRESU-zegel zorgt voor de hoogste afdichtingskwaliteit en de langste levensduur op het gebied van lichtgewicht carbon kamerrakelsystemenBent U toe aan Proces control in printing mag het inklink systeem niet aan Uw drukmachine ontbreken.

 

TRESU F10 iCon met ViscoFlow
De F10 iCon is een innovatieve oplossing voor veilige, stabiele en gecontroleerde inktcirculatie - met eenvoudige bediening en verhoogde productie-output. De F10 iCon is ook uitbreidbaar als een upgrade van uw bestaande apparatuur en werkt op tal van substraten, waaronder plastic, folie, film, karton en papier. Door een stabiele inktstroom, druk en viscositeit te handhaven, garandeert de F10 iCon optimale puntversterkingswaarden. De F10 iCon is geschikt voor lange runs en garandeert een constante hoge afdrukkwaliteit tijdens de hele productie.

 

Overige producten
Borstels

Pulse levert diverse borstels voor het reinigen van clichés van inkt op waterbasis, voor het reinigen van keramische rasterwalsen en voor het reinigen van clichés van solvent inkten.

Rakelmessen

De waarde van een goed rakelmes wordt vaak onderschat: zowel bij het flexodrukproces en het coaten als bij diepdruk en lamineren is dit een belangrijk element. De rakelmessen van Pulse zijn met en zonder voorgeslepen facet en lamel beschikbaar. Het assortiment bestaat uit rakelmessen van koolstof- en roestvaststaal, met een keramische coating of van kunststof/polyester.

Harald Zijlstra

(Operations Manager)

h.zijlstra@aniloxcleaning.nl

Eelco Hendriks

(Technical Sales Manager)

e.hendriks@aniloxcleaning.nl

Jaap Otten

(Technical Sales Manager)

j.otten@aniloxcleaning.nl